مارا دنبال کنید:
امروز یکشنبه 18 شهریور

اصفهان

            شهر اصفهان یکی از شهرهای تاریخی ایران به شمار می رود که آثار باستانی زیادی در آن وجود دارد. وجود جاذبه های گردشگری و تاریخی در کنار طبیعت زیبا سبب شده تا همگان اصفهان را با عنوان نصف جهان بشناسند. بافت شهر اصفهان دارای دو سبک قدیمی و مدرن است. تمام این عوامل سبب شده تا شهر اصفهان به عنوان قطب گردشگری ایران شناخته شود و هر سال افراد زیادی از سراسر جهان برای بازدید از این شهر به ایران سفر نمایند.

آشنایی با شهر اصفهان

اصفهان همچنین یکی از قطب های صنعت ایران نیز محسوب می شود. کارخانه فولاد، پالایشگاه، مجتمع فولاد مبارکه، شرکت پلی اکریل و کارخانه های سیمان و سرامیک سازی و از مواردی هستند که سبب می شوند تا اصفهان نقش مهمی در گردش چرخ صنعت ایران داشته باشد. این شهر بعد از تهران و مشهد، سومین کلان شهر ایران به شمار می رود. اصفهان دارای ۲۲۴۳۲۴۹ نفر، جمعیت است. مساحت این شهر در حدود ۲۳۱ کیلومتر مربع بوده و دارای آب و هوای گرم و خشک است.

 

پیشینه تاریخی شهر اصفهان

            اصفهان از دیرباز تا به امروز نقش مهمی در اتفاقات کشور داشته است و می توان گفت که شهر اصفهان یکی از اصلی ترین شهرهای کشور به شمار می رود. پیش از ورود اسلام به ایران، اصفهان شهر پادشاهی هخامنشیان بود. اما با ورود اسلام به کشور و افول دولت هخامنشیان، این شهر کمتر در توجه قرار گرفت.

در زمان حکومت کوروش بزرگ، عده زیادی از یهودیان عراق به اصفهان مهاجرت نمودند. از این رو نام اصفهان را در این برهه زمانی، یهودیه یا دارالیهود نامیدند. اما در دوره حکومت ساسانیان در سپاهان (اصفهان) یک پادگان نظامی به منظور تعلیم و اعزام نیروی کمکی احداث شد. اما از دوره ساسانیان به بعد نام اسپهان (جایگاه ارتش)، جایگزین نام گابای (جی) شد.

اما در سال ۳۱۹ ه.ق، مردآویج زیاری با سپاهش اصفهان را تسخیر نمود و آن را به عنوان پایتخت خود بر گزید. اما به حکومت رسیدن صفویه، شاه عباس صفوی، پایتخت دولت خود را از قزوین به اصفهان تغییر داد. با انجام این امر، اصفهان تغییرات زیادی نمود و بسیاری از بناها مانند کاروانسراها و مساجد در سراسر شهر ساخته شد. این شهر در زمان شروع حکومت شاه عباس اول تا مرگ شاه عباس دوم، دارای شکوه و جلال بی مثالی بود.

اما در عصر قاجار، ظل السلطان فرزند ناصرالدین شاه به حکومت این شهر منسوب گشت و در دوره ۳۴ ساله فرمانروایی خود در اصفهان، خسارات زیادی را به شهر وارد کرد. اما پس از انقلاب اسلامی ایران، شهر اصفهان دچار تغییرات و دگرگونی های زیاد شد. بخش زیادی از بافت قدیمی شهر تخریب گشت و ساختمان هایی با ظاهر مدرن جایگزین آنها شد.

 

جاذبه های تاریخی اصفهان

شهر اصفهان در گذر زمان، ظهور و افول قدرت های زیادی را به خود دیده است که نتیجه آن ساخت و یا تخریب بناهای بی شماری بوده است. اما اصفهان مملو از یادگاران گذشته است. جاذبه های تاریخی اصفهان عبارتند از:

*سی و سه پل

نام دیگر سی و سه پل، پل الله وردی خان می باشد. این بنای تاریخی دارای ۳۳ دهانه است و ۲۹۵ متر عرض دارد. قدمت این پل زیبا به سده چهارم هجری و دوره حکومت شاه عباس صفوی باز می گردد. استاد حسین بنا اصفهانی، معماری این اثر زیبا را بر عهده داشته است و آن را بر روی زاینده رود ساخته است.

*میدان نقش جهان

این میدان در واقع به میدان شاه معروف بود که پس از انقلاب اسلامی، به میدان امام تغییر نام داد. این میدان زیبا و مستطیلی شکل در مرکز شهر اصفهان واقع شده است. مسجد شیخ لطف الله، عمارت عالی قاپو، سر در قیصریه و مسجد امام چهار بنای موجود در اطراف این میدان هستند. همچنین حجره ها و مغازه های عرضه صنایع دستی، در اطراف میدان قرار دارند.

*پل خواجو

این پل در قسمت شرقی پل الله وردی خان و بر روی زاینده رود ساخته شده است. پل شاه، پل حسن بیگ و پل بابا رکن الدین از نام های دیگر پل خواجو به شمار می روند. قدمت این پل به دوره حکومت شاه عباس دوم صفوی باز می گردد. کاشی کاری و تزیینات این پل، شهرت زیادی به آن بخشیده است.

*کاخ چهل ستون

مساحت این بنای زیبا در حدود ۶۷۰۰۰ متر مربع می باشد. کاخ چهل ستون در دوره حکومت شاه عباس اول ساخته شده است. در ابتدا کوشک کوچک در میان باغ بنا نهاده شد که امروزه هسته این بنا را تشکیل می دهد. در زمان شاه عباس دوم، این بنا تکمیل گشت و تالار آینه و تالار ۲۰ ستون به آن اضافه گردید.

اصفهان به عنوان یکی از قطب های گردشگری کشور، دارای جاذبه های گردشگری متعددی می باشد که بازدید از هر یک از آنها خالی از لطف نخواهد بود. پارک جنگلی ناژوان یکی از معروف ترین اماکن شهر اصفهان است که در آن باغ پرندگان و خزندگان قرار دارد. تله سیژ و دولفیناریوم یکی دیگر از امکانات این پارک زیبا می باشد. آکواریوم بزرگ شهر اصفهان نیز در این مکان قرار دارد.

بوستان هشت بهشت و بام شهر نیز از دیگر جاذبه های این شهر زیبا محسوب می شوند.

صنایع دستی اصفهان

 هر ساله مسافران زیادی از سراسر جهان و ایران به شهر اصفهان سفر می کنند و صنایع دستی این شهر را، به عنوان رهاورد سفر خود خریداری می نمایند. قلم زنی، منبت کاری، خاتم دوزی، مینا کاری و فلز کاری از جمله صنایع دستی شهر اصفهان محسوب می شوند که امروزه رونق اقتصادی مناسبی را در این شهر ایجاد نموده اند.

خوراکی ها و غذاهای سنتی اصفهان

اما همان طور که می دانید مردم هر منطقه از ایران متناسب با شرایط اقلیمی و آداب و رسوم خود دارای برنامه غذایی منحصر به فردی می باشند. بریانی، خورشت ماست، آش شله قلمکار و حلیم بادمجان از جمله غذاهای سنتی اصفهان به شمار می روند. هر ساله بسیاری از مسافران این شهر، هر یک از این غذاهای لذیذ را در سفره خانه ها و رستوران های سطح شهر سرو می کنند.

گز و پولکی نیز از جمله خوراکی های بسیار مشهور اصفهانی است که اغلب به عنوان سوغات اصفهان از آنها یاد می شود.

 

تلویزیون گردشگری

تلویزیون اینترنتی کردشگری با به اشتراک گذاشتن ویدئو از نقاط مختلف و بکر ایران شما را با ایران و جهان از نزدیک آشنا میکند و راهکارهای گسترش صنعت گردشگری را در ایران و نقاط دیدنی جهان بررسی میکند و راهکارهای سفر ارزان را به شما آموزش میدهد.

تماس با ما

آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ساختمان آرپا
تلفن : ۰۹۱۲۲۰۵۱۰۵۸
پست الکترونیکی: tvsafar.info@gmail.com