مارا دنبال کنید:
امروز سه شنبه 11 اردیبهشت

کاخ اردشیر بابکان


توضیحات

کاخ اردشیر بابکان

کاخ اردشیر کاخی که باید از نو شناخت کاخ اردشیر از لحاظ قدمت، عظمت و جلال به مراتب با شکوه تر از کاخ مدائن به جای مانده فعلیست که تنها دیواره بیرونی آن همچون یک ماکت باقی مانده و مضافا قدمت کاخ اردشیر 1800 سال است در حالی که قدمت کاخ مدائن حدود 1500 سال! و البته عظمت و ارتفاع طاق کسری که خود استثنائیست مجزا...

 در این ویدئو با ما از ایوان اصلی کاخ اردشیر وارد و از گنبد تالار بارعام خارج شوید.

کاخ اردشیر بابکان فیروزآباد


            یکی از کهن ترین و باستانی ترین مناطق گردشگری ایران، استان فارس است که در جای جای خود از ادوار گذشته بناهای تاریخی و کهن به یادگار دارد و قدمتش بسیار طولانی است که پیشنهاد می‌کنیم حتما قبل از سفر به این استان تاریخی برنامه سفر شیراز را مطالعه کنید. یکی از مناطق تاریخی با ارزش که برای گردشگران بسیار جذاب است، کاخ اردشیر بابکان در شهرستان فیروز آباد می باشد. فیروز آباد از مناطق مهم عشایری در کشور به حساب می آید و به دلیل داشتن آثار تاریخی و فرهنگی ارزشمند و جاذبه های طبیعی همچون مرواریدی در استان فارس می درخشد.

چرا بازدید از کاخ اردشیر بابکان پیشنهاد می شود؟


            یکی از ارزشمندترین آثار باستانی به جا مانده از دوران حکومت ساسانیان، کاخ اردشیر بابکان در شهرستان فیروز آباد استان فارس است که با معماری و ساختار منحصر به فردش توجه گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب کرده است. کاخ اردشیر بابکان که مهم ترین اثر تاریخی فیروز آباد است، در سه کیلومتری فیروز آباد قرار دارد. این کاخ تاریخی که اخیرا نامش در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفته و ثبت شده است، در سال ۱۳۱۰ نیز در فهرست آثار تاریخی کشور ثبت شده است.
بنابر گفته ها، کاخ اردشیر بابکان در گذشته به عنوان کاخ کاربرد نداشته و به عنوان آتشکده یاد می شده است. زیرا به اعتقاد گذشتگان هر بنای مهم ساخته شده در کنار آب، محل پرستش الهه آب (آناهیتا) می باشد. اما با این حال برخی اسناد بر کاخ بودن این بنا تأکید دارند.
بنابر گفته های استاد پیرنیا، که یکی از معروف ترین باستان شناسان کشور هستند، باستان شناسان غربی در حال تلاش برای معرفی این بنا به عنوان کاخ هستند و این در حالی است که استاد پیرنیا این نظریه را رد کرده و معتقد است این بنا فضا و مشخصه های یک کاخ را دارا نیست. همچنین، یکی از دلایل این که کاخ اردشیر بابکان را "آتشکده فیروز آباد" می نامند، این است که این کاخ در کنار چشمه " قمپ آتشکده" واقع شده است. به هر حال، این کاخ آتشکده فیروز آباد و بزرگ ترین آتشکده استان فارس نامیده می شود و در متون و اسناد گذشتگان نیز به عنوان آتشکده اعظم شناخته و معرفی شده است. به اعتقاد برخی باستان شناسان کاخ اردشیر بابکان پایتخت جمشید بوده است، زیرا در گذشته اردشیر بابکان، بنیان گذار سلسله ساسانی در این کاخ اقامت رسمی داشته و تخت گزیده بود.

تاریخچه کاخ اردشیر بابکان


            فیروز آباد در قدیم به " شهر گور " معروف بوده است و شهر بزرگی با حصارهای عظیم بوده که در مقایسه با زمین های اطراف نسبتا در گودی قرار داشت. اسکندر در زمان حمله به سرزمین پارس وقتی دید که نمی تواند به حصار شهر رخنه کند، مسیر آب رودخانه ای را که از کوه جریان داشت، به سمت شهر تغییر داد و بدین گونه شهر به یک دریاچه تبدیل گشت. این دریاچه تا قرن ها باقی ماند تا این که اردشیر با تمهیداتی اقدام به خلیه دریاچه کرد و به جای شهر گور شهر جدیدی را بنا نهاد. به دنبال آن این شهر " اردشیر خوره " نام گرفت. اما در زمان حمله اعراب به ایران شهر اردشیر خوره نیز ویران گردید. عضدالدوله دیلمی، حاکم شهر بر اعراب مسلط شد و در راه آبادانی شهر همت گماشت. از آن پس، شهر فیروز آباد نام گرفت. کاخ اردشیر بابکان نیز که یکی از مهم ترین بناهای ساخته شده در دوره ساسانیان است، به دست اردشیر بابکان در سال ۲۲۴ میلادی ساخته شد و قدمتی هزار و هشتصد ساله دارد.

 

معماری کاخ اردشیر بابکان


            زیربنای کاخ اردشیر بابکان حدود ۱۰۴ در ۵۵ متر می باشد و این بنا شامل سه قسمت می باشد. یک حیاط با دو ایوان و تالارهای کنارش، یک ایوان مرتفع و سه تالار تو در توی گنبد دارد سه قسمت اصلی کاخ اردشیر بابکان هستند. در معماری کاخ اردشیر بابکان مصالح مهم و با شکوه عصر که گچ و کاشی بودند، به کار رفته اند و زیبایی کاخ را دو چندان کرده اند. علاوه بر این، کاخ اردشیر بابکان نخستین بنای متعلق به دوره ساسانیان است که ایوان و گنبد دارد. استادان معماری و هنرمندان دوران ساسانیان در ساخت قسمت های مختلف بنا از سنگ های نیمه تراش استفاده کرده اند و سبک و سیاق خود را به رخ کشیده اند. تزئینات گچ بری زیبا و چشم نواز از دیگر مهارت های ناب ایرانی هستند که در این عمارت خود نمایی می کنند. اما چیز بسیار جالب و قابل اهمیتی که درباره کاخ اردشیر بابکان وجود دارد، استحکام تزئینات آن است. زیرا با گذشت هزار و هشتصد سال از زمان ساخت این بنا، بسیاری از قسمت های آن در بالای دیوارهای درونی همچنان محکم استوار باقی مانده اند.

فصل مناسب برای بازدید از کاخ اردشیر بابکان چه زمانی است؟


            بهار، بهترین فصل بازدید از کاخ اردشیر بابکان است. زیرا همانطور که می دانید استان فارس به عطر بهار نارنج هایش معروف است و در بهار طبیعت این استان بسیار زیبا و تماشایی می شود. در فصل تابستان هوا برای بازدید از جاذبه های استان فارس می تواند کمی گرم باشد.

 

 


نظر خود را ثبت کنید

Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 
تلویزیون گردشگری

تلویزیون اینترنتی کردشگری با به اشتراک گذاشتن ویدئو از نقاط مختلف و بکر ایران شما را با ایران و جهان از نزدیک آشنا میکند و راهکارهای گسترش صنعت گردشگری را در ایران و نقاط دیدنی جهان بررسی میکند و راهکارهای سفر ارزان را به شما آموزش میدهد.

تماس با ما

آدرس: ميدان دربند، كاخ سعدآباد، روبروي دفتر مديريت، ساختمان تلويزيون گردشگري
تلفن : ۰۹۱۲۲۰۵۱۰۵۸
پست الکترونیکی: tvsafar.info@gmail.com