مارا دنبال کنید:
امروز یکشنبه 18 شهریور

یزد

شهر یزد یکی از زیباترین شهرهای ایران است که مرکز استان یزد می باشد، این شهر در بین رشته کوه های شیرکوه و خرانق و در دشتی به نام یزد اردکان واقع شده و به سبب بافت معماری بی نظیری که دارد، هر ساله پذیرای هزاران توریست می باشد و جزو آثار منتخب ملی ایران برگزیده و به ثبت رسیده است.

شهر یزد از قرن هشتم هجری مورد ساخت و ساز و همچنین آبادانی قرار گرفت که شاید اکباتان یزد دلیل مهم پیشبرد این استان شده است. اقلیم و آب و هوا و همچنین نوع معماری در این منطقه از دیگر دلایل معروفیت و همچنین جذابیت این شهر باستانی شده است.

شهر یزد یکی از تاریخی ترین شهر های ایران است که اولین صندوق امانات جهان در حدود 1700 سال پیش در این شهر ساخته شده است، یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری این شهر بافت قدیمی آن است که امروزه نیز می توانید آن را در این شهر مشاهده کنید.

یزد کجاست؟

با بررسی تاریخچه یزد متوجه خواهید شد که پیدایش این شهر به هزاره سوم پیش از میلاد مربوط است. با وجود این پیشینه طولانی طبیعی است که چرا نسبت به بسیاری از شهرهای ایران، جاذبه‌های گردشگری بیشتری دارد. این شهر کویری کسب مقام اولین شهر ایرانی ثبت شده در میراث جهانی یونسکو و دومین شهر تاریخی جهان را در کارنامه افتخارات خود دارد.

اگر بخواهیم به طور دقیق بگوییم یزد کجاست، باید بگوییم شهری در مرکز ایران است که از سمت شمال با میبد و اشکذر، از سمت شرق با بافق و اردکان، از سمت جنوب با ابرکوه، تفت و مهریز و از سمت غرب با اصفهان احاطه شده است. این منطقه با وسعت حدود ۷۲۱۵۶ کیلومتر مربع دارای جمعیت ۵۲۹ هزار و ۶۷۳ نفر است. مردمان آن با زبان فارسی و لهجه شیرین یزدی حرف می‌زنند. یزد از آن دسته شهرهایی است که اقلیت‌های دینی گوناگون از جمله مسلمانان، یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان در کنار هم زندگی می‌کنند. البته بیشتر جمعیت یزد مسلمان و شیعه هستند.

یکی از بارزترین مشخصات شهر یزد، معماری متفاوت بناهای تاریخی و خانه‌های خشتی آن است که از اقلیم گرم و خشک این منطقه ناشی می‌شود. در این سرزمین بی آب و علف چیزی که بیشتر از همه باعث شگفتی گردشگران می‌شود، ییلاقات سرسبز و دامنه‌های زیبای آن است. کلانشهر یزد به شهر بادگیرها، شهر دوچرخه‌ها، شهر حسینیه ایران، دارالعباده، قطب پزشکی ایران، شهر قنات و شهر قنوت و قناعت شهرت دارد.

شهر زیبای یزد در یک نگاه

این استان از نظر معماری بسیار قدمت دارد و نسبت به سایر شهرهای کشور ایران معماری منحصر به فردی دارد. دیواره های کاهگلی و ساختمان های گنبدی شکل آن بیشتر از هر وجه دیگری نظر توریست ها و مسافران شهر یزد را به سمت خود جلب می کند. تفاوت دما در این شهر بسیار زیاد است به طوری که روزها گرم و شب ها به طرز عجیبی خنک می باشد. یزد به جهت کویری بودن به وجود آب بسیار اهمیت داده و بیشترین جاذبه های گردشگری این شهر را آب انبارها و قنات ها در بر گرفته اند به طوری که موزه ای با نام موزه آب در شهر یزد مورد توجه بسیاری از توریست ها قرار گرفته است.

این  استان به دلیل قدمت طولانی که در تاریخ داشته است بیشترین بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری را از نظر بناهای مختلف مانند بازارها، مسجدها، زندان ها، مقبره ها و میدان ها در بر گرفته است. معماری قدیمی یزد گویای وجود صمیمیت و دلگرمی مردم یزد بوده به طوری که پشت بام ها همگی بهم متصل هستند و کوچه ها سرپوشیده می باشند و در برخی از خانه ها راه ورودی مشترکی وجود دارد. جاذبه های گردشگری یزد همگی روایت کننده  داستانی شنیدنی از افرادی مشهور و تاریخی می باشند.

آب و هوای یزد

شهر یزد دارای اقلیم گرم و خشک است که تحت تاثیر موقعیت جغرافیایی و نزدیکی آن به کویر است. گسترده ترین شهرستان یزد شهر اردکان است. این استان به سبب معماری وصف نشدنی از جهت میراث فرهنگی در یونسکو به ثبت رسیده است.این منطقه از بارش باران بهره اندکی می‌برد و تبخیر در آنجا شدید است.

بنابراین با توجه به این موارد، آب‌وهوای یزد در بهار، مطبوع و دلپذیر است؛ هر چند که گرما زود به سراغ آن می‌آید. اما امان از تابستان‌های آن که بسیار گرم و آزاردهنده هستند. در فصل پاییز آب‌وهوای یزد رو به خنکی می‌رود. همه چیز در این ایام حال‌وهوای خوش دارد. با شروع فصل زمستان از دمای هوا به شدت کاسته می‌شود. در ماه بهمن سرمای یزد به اوج خود می‌رسد و بعد از آن کم‌کم هوا رو به گرمی می‌رود.

اقلیم یزد حالت بیابانی دارد و دمای کویری آن در فصول تابستان و زمستان حتی در طول روز و شب در درجه بسیار متفاوتی می باشد به طوری که هواشناسان اقلیم شهر یزد و سایر مناطق دیگر استان را به دو فصل تقسیم بندی کرده اند. فصل گرم که شامل اواخر اسفند ماه تا اوایل مهر ماه است و فصل سرما که از اویل مهر ماه تا اواخر بهمن ماه می باشد.

دین و فرهنگ مردم یزد

زبان رسمی مردم شهر یزد فارسی است و آنها با لهجه یزدی صحبت می کنند، بدون شک می توان لهجه یزدی را یکی از زیباترین لهجه های زبان فارسی دانست که برخلاف بسیاری از گویش ها و لهجه های دیگر در سایر شهرهای ایران این لهجه در شهر یزد حفظ شده است و بسیاری از مردم با همین لهجه صحبت می کنند. بیشتر مردم شهر یزد مسلمان هستند و پیرو مذهب شیعه می باشند با این حال اقلیت های مذهبی از جمله زردتشتیان و یهودیان نیز در این شهر زندگی می کنند.

شهر یزد یکی از صنعتی ترین شهر های ایران است که مردم آن در صنایع بسیار زیادی فعالیت دارند که از جمله این صنایع می توان به نساجی فرش، نساجی پارچه های طرحدار و ساده و همچنین فعالیت در زمینه صنایع فولاد و معادن آهن اشاره کرد.

بی شک یکی از مهمترین موارد محبوبیت شهر یزد به عنوان یک شهر توریستی در میان گردشگران معماری بسیار زیبای این شهر می باشد که نشان دهنده فرهنگ و تمدن بالای این شهر می باشد، استفاده از بادگیرها و مناره ها و گنبد ها در معماری داخلی شهر باعث شده است که جلوه فوق العاده زیبایی به شهر یزد داده شود.

حقایق جالب در مورد شهر یزد

  • شهر یزد دومین شهر خشت و خام تاریخی جهان است.
  • یزد پنجمین استان صنعتی کشور است و با وجود واحدهای صنعتی بی شمار جزو شهرهای آلوده ایران می باشد.
  • شهرداری یزد در سال 1310 تاسیس شده است.
  • زبان اصلی مردم یزد فارسی است که با لهجه یزدی صحبت می کنند.
  • جمعیت شهر یزد حدود 600 هزار نفر است که اقلیت های مختلفی همچون : زرتشتیان و یهودیان نیز در آن ساکن هستند.
  • شهر یزد را زادگاه معماری آب و باد و قتات می نامند.
  • یزد به عنوان اولین شهر ایران ثبت جهانی شد.
  • بلندترین مناره های ایران متعلق به مسجد جامع یزد است.
  • خواهرخوانده های شهر یزد:حمص در سوریه، نزوی در عمان، یئوسو در کره جنوبی، اولگین در کوبا و یاسبرین در مجارستان هستند.
  • القابی همچون: شهر بادگیرها، شهر دوچرخه ها، دارالعباده، شهر بادگیرها و قطب پزشکی ایران شناخته می شود.

معماری شهر یزد

بارزترین مشخصه یزد کویری بودن این استان می باشد. گنبدها، مناره ها و بادگیرها از جمله مشخصات ظاهری معماری یزد هستند که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کنند. سبک معماری به کار رفته در یزد به گونه ای است که بادگیرها خنکی هوا را در شب درون خود محبوس کرده و در طول روز فضای درونی ساختمان را خنک می کند. مشهورترین معماری مناطق گرم و خشک در دنیا در یزد اجرا شده است.

در معماری شهر یزد به سبک قدیم  از گذشته تا به امروز قنات ها و آب انبارها از اهمیت ویژه ای برخوردار  بودند به طوری که امروزه در برخی از محله ها علاوه بر نماهایی از کارگاه های کوچک، لرد، حسینیه و مسجد باز هم شاهد جوی آب، آب انبارها و بازارچه و حمام هستیم. اما در معماری یزد به سبک جدید بناهایی ایجاد شده که از معماری پارامتریک مدرن  تقلید نموده و به هیچ یک از معماری های اصیل این شهر وابستگی ندارند مانند باغ ملی که یک مکان تفریحی در یزد می باشد و مجتمع های ساخته شده در میدان صفائیه،  شهرک رزمندگان، میدان مهدیه، میدان های امام حسین و مجتمع های تجاری فراوانی مانند پردیس و آریا.

مناطق گردشگری یزد

شهر یزد به دلیل قدمت بالا و تاریخی که دارد هر ساله پذیرای هزاران توریست می باشد و بسیاری از مسافران تمایل زیادی به دیدن  باغ دولت آباد استان یزد، آب انبار رستم گیو، باغ خان بافقی، باغ مشیرالممالک، حمام خان بافقی دارند. در یزد بیشتر از هر چیزی بازارهای قدیمی آن دارای جاذبه گردشگری است و سبب شده تا یزد را مورد توجه بسیاری از مسافران قرار دهد. از جمله این بازارهای معروف بازار قیصریه، بازار خان، بازار حاجی قنبر، بازار پنجه علی، بازار افشار، بازار شاهزاده فاضل، بازار مسگری و بازار علاقبندی می باشد.

این استان تاریخی دارای میدان های مشهوری مانند میدان امیر چخماق، میدان ساعت،  میدان بعثت، میدان قلعه، لرد مشیر و همچنین لرد کیوان می باشد. در معماری این شهر مسجدها می توانند ارائه دهنده بهترین سبک معماری در این استان قدمت یافته باشند. مسجد جامع، مسجد پشت باغ، مسجد امیر چخماق، مسجد اهرستان، مسجد قلعه کهنه، مسجد فرط و مسجد شاه طهماسب از جمله قدیمی ترین مسجدهای یزد می باشد.

جاذبه های تاریخی و قدیمی یزد

شاید با خود فکر کنید که یک شهر کویری و خشک، جاذبه های زیادی برای دیدن ندارد.اما بعد از سفر به یزد و دیدن جاذبه های گردشگری یزد، اصالت و عظمت این سرزمین را جلوه گری می کنند.

بیشترین جذابیتی که سبب شده تا مسافران به شهر یزد علاقمند  شوند دیوارهای کاهگلی این شهر است که در بسیاری از مقبره ها و جاذبه های تاریخی دیده می شود. مقبره احمد فهادان، بقعه دوازده امام، خانه لاری ها، خانه عرب ها، امام زاده جعفر، زندان اسکندر، آتشکده زرتشتیان، خانه ملک التجار، دخمه زرتشیان، کارخانه اقبال، کنیسه کمال، آب انباری که شش بادگیر دارد و در میان سایر آب انبارها بیشترین بازدید کننده را به خود اختصاص داده است. این محل مربوط به دوره قاجار است که شامل دو دهانه می باشد. شاهزاده فاضل که مقبره یکی از فرزندان امام هفتم است.

جالب ترین موزه های واقع شده در شهر یزد موزه مردم شناسی، موزه سکه و از همه دیدنی تر موزه آب شهر یزد می باشد. بازار زرگری یزد دارای قدمتی طولانی است که در قرن دوازده قمری مورد ساخت قرار گرفته است. معمولا در اغلب بناها و جاذبه های تاریخی شهر یزد اتاق ها نقاشی شده و آینه کاری دیده می شود که به واسطه اورسی های رنگارنگ چشم هر بیننده ای را نوازش می دهند. درها و پنجره ها چوبی هستند و اغلب سقف ساختمان ها گنبدی شکل می باشد.

البته در محله های قدیمی شهر یزد سبک معماری به گونه ای است که گذرگاه ها و کوچه ها سرپوشیده هستند که به ساباط شهرت دارند. در ساباط برخی از خانه ها از یک راه ورودی گذر می کنند که این عمل نشان صمیمیت مردم یزد را نشان می دهد. در بافت های قدیمی شهر یزد پشت بام ها همگی به هم متصل می باشد.

باغ دولت آباد

یکی از جاهای دیدنی یزد که در لیست میراث جهانی ثبت شده است، باغ دولت آباد می باشد.فضای سرسبز و اباد فقط گوشه ای از جذابیت های این وسعت ۶.۴ هکتاری است.باغ دولت اباد موجودیت خود را مدیون یک قنات ۶۵ کیلومتری است که به منظور آب رسانی به گیاهان باغ حفر شده است.بلندترین بادگیر خشتی جهان هم یکی از بخش های دیدنی آن به شمار می رود که باعث ایجاد هوای خنک در فصل تابستان می شود.عمارت هشتی، عمارت سردر، تالار طنبی و بهشت آیین از بناهای معروف این مجموعه هستند که شاهکار معماری ایرانی را به رخ می کشند.

میدان ساعت

برج های ساعت در بسیاری از شهرهای جهان وجود دارند.میدان ساعت اولین برج ساعتی ایران است که در زمان قاجار ساخته شده است. بنای میدان ساعت، به شکل یک مستطیل خشتی بوده که د چهار طرف آن، ساعت بزرگ سفید رنگی نصب شده است.مهمترین چیزی که باعث تفاوت این بنا از دیگر آثار مشابه به ان شده است، معماری زیبا به همراه کاشی کاری های منقوش است.این جاذبه فرهنگی را می توانید در میدان امام شهر مشاهده کنید.

مجموعه امیر چخماق

مجموعه امیر چخماق یکی از دیدنی ترین جاذبه های شهر یزد است که شامل میدان، تکیه، بازار، آب انبار و مسجد است.این مجموعه در بافت قدیمی شهر یزد قرار دارد بین گردشگران بسیار مشهور است.

برج سکوت

برج سکوت که به برج خاموشان یا دخمه زرتشتیان نیز معروف است، مکانی ست که زرتشتیان، مرده های شان را دران میگذاشتند تا گوشت مردار توسط پرندگان و درندگان خورده شود.زیرا اعتقاد داشتند اجساد نجس هستند.آنگاه باقی مانده ی استخوان ها را درون چاه میانه دخمه انیار می کردند.بازدید از خشت خام و گچ ساخته شده تا مواد آلوده به زمین نرسد.

خانه لاری

این بنا همانطور که از نام آن مشخص است، در 280 سال پیش برای مدتی محل زندگی مهاجران لاری بوده است که به قصد تجارت از فارس به سمت یزد آمده اند.بعد از ان خانه لاری ها برای مدتی متروکه مانده است تا زمانی که به خانقاه دراویش مسلک نعمت اللهی تبدیل سد.بعد از آن میراث فرهنگی تملک آن را برعهده گرفته است.معماری زیبا و سبک ساخت ویژه این بنا باعث ارزش آن در بین علاقه مندان به جاذبه های تاریخی شده است.در محله فهادان می توانید از این خانه زیبا دیدن کنید.

قلعه سریزد

قلعه سریزد با اینکه در فاصله ۴۵ کیلومتری یزد قرار گرفته و از مرکز شهر به نسبت سایر جاذبه ها دور است اما از محبوبترین جاذبه های دیدنی شهر یزد است.این قلعه یکی از یزرگترین و قدیمی ترین صندوق امانات بانکی در ایران و جهان بوده که قدمت آن به دوره ساسانیان یعنی قرن ۳ تا ۷ میلادی می رسد.این بنا ۴۶۸ غرفه برای ذخیره سازی غلات و مواد غذایی و طلا و جواهر داشته و از معماری جالبی برخوردار است.

موزه آب

موزه‌ها در هر شهری مرکز توجه هستند. موزه آب یزد در خانه کلاهدوزها که بازمانده دوره قاجار است، واقع شده است. اطلاعات و قطعات با ارزشی از مهندسی آب در گذشته در آن نگهداری می‌شود. بازدید از این موزه فرصت مناسبی برای آشنایی با تاریخ چند هزار ساله آب در ایران است. عبور یک رشته کاریز چند صد ساله از میان ساختمان موزه آن را به اثری جالب و درخور توجه تبدیل کرده است.

آب انبار شش بادگیر

حتما شنیده اید که شهر یزد به شهر بادگیرها معروف است.بنایی که با هنر معماری مردم شهر یزد را از گرمای طاقت فرسا نجات می دهد.آب انبار شش بادگیر زیباترین آب انبار شهر یزد شناخته می شود که بخاطر داشتن شش بادگیر از سایر آب انبارها متمایز است.این بنا متعلق به دوران قاجاریه است.

مسجد جامع یزد

مسجد جامع یزد بلندترین مناره‌ها را در ایران دارد و از نقاط مختلف شهر قابل دیدن است. این مسجد یکی از ارزشمندترین جاهای دیدنی یزد است که در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است. مسجد جامع یزد دارای یک ایوان مرتفع، دو شبستان، دو گرم خانه، گنبدخانه، دو پایاب و یک صحن بزرگ به شکل مستطیل است. مسجد جامع کبیر یزد که شش ورودی دارد، پر از ظریف‌ کاری‌های هنری است که در هنگام بازدید از این جاذبه نباید از آن‌ها غافل شوید.

مدرسه ضیائیه

برای توصیف زیبایی و ارزش مدرسه ضیائیه بهترین جمله‌ای که می‌توان گفت «هنر نزد ایرانیان است و بس». اجازه دهید قضاوت درباره معماری باشکوه و هنرمندانه این اثر تاریخی و فرهنگی را به خودتان بسپاریم. ممکن است این اثر ملی را با نام زندان اسکندر نیز بشناسید. قدمت ساخت این جاذبه دیدنی به قرن هفتم هجری باز می‌گردد که در محله فهادان و نزدیک به بقعه دوازده امام بنا نهاده شده است.

غار شگفت انگیز یزدان

یکی از بزرگترین غارهای استان یزد است که به ثبت آثار ملی رسیده است.غار شگفت انگیز یزدان در روستای هفتهر و در فاصله ۱۳۰ کیلومتری یزد واقع شده است.این غار با وجود قندیل ها، حوضچه های زیبا و همچنین دالان هایی که به واسطه وجود قندیل های اهکی درون غار ایجاد شده است از جمله جاذبه های طبیعی روستای هفتهر است.

سوغات و صنایع دستی یزد

سوغات خوراکی یزد

شهر یزد شهر شیرینی ها و خوراکی های خوشمزه است.امکان ندارد تا بحال نام قطاب، کیک یزدی، باقلوا، انواع لوزها و نان برنجی و ارده یزد را نشنیده باشید.تمام این خوراکی های خوشمزه به همراه صنایع دستی این شهر مثل ترمه، طلا، زیلو و گلیم و روانداز و. جزو سوغاتی های این شهر زیبا محسوب می شود که از مکان های مختلفی همچون بازارها و مراکز خرید یزد می توانید آنها را تهیه کنید.

یزد بازارهای زیادی با بافت تاریخی و قدمت طولانی دارد که قدم زدن در ان و دیدن اجناس و خوراکی ها با رنگ و بوی دلنشین، حس بسیار دلچسبی را به مسافران القا می کند.

قطاب یزد

از مهمترین سوغاتی ها و شیرینی ها ی خوشمزه یزد است که پخت آن از زمان قاجار متداول بوده است.این شیرینی نه تنها در ایران بلکه در خارج از ایران نیز محبوبیت زیادی دارد و پخت و صادرات آن یکی از راه های امرار معاش مردم یزد محسوب می شود. معروفترین قطاب یزد در شیرینی پزی حاج خلیفه علی رهبر به فروش می رسد.یک شعبه آن در میدان امیر چخماق یزد و دیگری در بلوار جمهوری، جنب امامزاده سید جعفر محمد است.

باقلوای یزد

باقلوا جزو آن دسته از شیرینی خای خوشمزه ای است که در شهرهای مختلف مثل تبریز، قزوین و یزد میتوانید میل کنید.این سوغات خوشمزه یزدی به خاطر میزان پسته و بادام بیشتر نسبت به دیگر باقلواها مشهور است.باقلوا یزدی را می توانید از شیرینی فروشی های یزد تهیه کنید.

پشمک یزد

پشمک یزد از دیگر سوغات شهر یزد است که طرفداران زیادی دارد.این شیرینی پنه ای و شیرین در شهرهای دیگر هم درست می شود اما نوع تبریزی و یزدی آن مشهورتر است. پشمک یزد را می توانید از مراکز خرید سوغات در یزد همچون مجموعه سنتی یزد تهیه کنید.

حلوا ارده یزد

اگر دنبال یک سوغات خوشمزه و البته مقوی برای خود و یا اطرافیانتان از شهر یزد هستید حلوا ارده اردکان یزد بهترین انتخاب است. این حلوا تازگی و طعم ی نظیری دارد.این سوغات خوشمزه یزد را می توانید به راحتی از مراکز فروش سوغات در یزد تهیه کنید.
گیاهان دارویی: طب سنتی در یزد طرفداران زیادی دارد و مردم این شهر معمولا از داروهای گیاهی استفاده می کنند. عطاری های زیادی در این شهر فعال هستند و مرغوب ترین کالاها را به شما ارائه می دهند.

صنایع دستی یزد

ترمه

ترمه نمونه بی بدیل هنر مردمان این شهر است و در جای جای بازار نمونه های متنوعی از آن را می بینید. امروزه از این پارچه به عنوان تزیین بر روی کیف، کفش، لباس و .. هم استفاده می شود.

طلا

بازار طلای یزد شهرت زیادی دارد و در آن انواع مختلف زیورآلات را می بینید. بسیاری بر این باورند که طلای یزد جنس مرغوب تری دارد.

زیراندازها

زیلو، گلیم و فرش های مرغوبی نیز در این شهر پیدا می شود که می توانند گزینه های خوبی برای سوغات باشند.

چادر شب

چادر شب از گذشته تا به الان از سواتی های مهم شهرهای مختلف ایران بوده است.شهر یزد نیز از تولیدکنندگان و اراسه دهندگان این سوغاتی بی نظیر است که آن را در نوع ضخیم نازک به بازار عرضه می کند.نوع ضخیم آن برای حمل علوفه و نوع نازک آن برا رختخواب پیچ استفاده می شود.

شمد بافی

شمد بافی نوعی پارچه نازک چهار خانه است که در بافت آن نخ پنبه یا ابریشم مصنوعی ویسکوز به کار می رود.این پارچه در فصل تابستان به عنوان روانداز استفاده می شود، از این رو طرفداران و مشتریان زیادی دارد.

ظروف مسی

از دیگر صنایع دستی یزد که در شهرهای دیگر نیز یافت می شودظروف مسی است.این ظروف با اندازه های مختلف و طرح های مختلف را می توانید از بازارهای سنتی شهر یزد به عنوان سوغات خریداری کنید.

غذاهای محلی یزد

هر شهری با توجه به شرایط آب‌وهوایی و اقلیم و ذائقه مردمان خود غذاهای محلی متعددی دارد. در سفره خانواده‌های شهر یزد هم غذاهای سنتی مختلف با رنگ و بوی خاص دیده می‌شود که اصالت و خوشمزگی را معنا می‌کنند. آش انار، آش آبغوره، آش شولی، آش کدو، آش ماش، قیمه نخود، قلیه کدو، تاس کباب، کوفته لپه، کله گیپا، آبگوشت گوجه، خورشت به آلو و قلیه سیب‌زمینی از غذاهای ساده و معروف آن هستند که سلیقه بی‌نظیر مردم یزد در آشپزی را نشان می‌دهند. در ادامه با مواد اولیه و طرز تهیه برخی از غذاهای محلی یزد بیشتر آشنا می‌شوید.

کوفته لپه

کوفته انواع مختلفی دارد که کوفته لپه مخصوص مردم یزد است. طرز تهیه همه کوفته‌ها با هم یکی است. اما در روش پخت همه آنها از مواد یکسان استفاده نمی‌کنند. این غذای سنتی یزد از گوشت چرخ‌کرده، تخم‌مرغ، سیب‌زمینی، لپه، زرشک، کشمش، سبزی معطر، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه تهیه می‌شود.

آش شولی

یکی از آش‌های محلی و مقوی یزد است که در دستور پخت آن از اُماج استفاده می‌کنند. مواد اولیه آش شولی عبارتنداز: اُماج، عدس، چغندر، لپه، پیاز، روغن، زردچوبه و سبزی آش. در هنگام سرو این غذای محلی می‌توانید در صورت تمایل از رب انار یا سرکه استفاده کنید.

آش کدو

این آش در بین مردم تمام شهرستان ‌های یزد معروف است. آش کدو را می‌توانید به عنوان غذای اصلی یا پیش‌غذا نوش جان کنید. در روش پخت این غذای پرخاصیت از برنج، کدو حلوایی، ماش، لوبیا قرمز و پیاز استفاده می‌شود.

قیمه نخود

یکی از پرطرفدارترین غذاهای محلی یزد، خورش قیمه نخود است که شباهت زیادی به قیمه لپه دارد. تنها تفاوتش در استفاده از نخود به جای لپه است. در روش طبخ این غذا برای رفع باد نخود از چند ساعت قبل آن در آب خیس ‌می‌کنند. اضافه کردن زعفران و هل سبز به خورشت قیمه نخود طعم بی‌نظیری می‌دهد.

سخن آخر

گفتنی ها در مورد یزد بسیار است.توصیه نهایی ما به شما این است که برای آشنایی بیشتر با شهر یزد، مردمان مهربانش، جاذبه های دیدنی و خوراکی های خوشمزه اش در اولین فرصت به این شهر سفر کنید.

تلویزیون گردشگری

تلویزیون اینترنتی کردشگری با به اشتراک گذاشتن ویدئو از نقاط مختلف و بکر ایران شما را با ایران و جهان از نزدیک آشنا میکند و راهکارهای گسترش صنعت گردشگری را در ایران و نقاط دیدنی جهان بررسی میکند و راهکارهای سفر ارزان را به شما آموزش میدهد.

تماس با ما

آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ساختمان آرپا
تلفن : ۰۹۱۲۲۰۵۱۰۵۸
پست الکترونیکی: tvsafar.info@gmail.com