مارا دنبال کنید:
امروز پنجشنبه 1 آذر

التیام بخش منطقه آزاد اروند، گردشگری است/ نمایشگاه فرصتی تکرار نشدنی است.

به گزارش پایگاه خبری کیش نگار نیوز و به نقل از بازار،یکی از چالش‌های پیش رو در عدم توسعه گردشگری منطقه آزاد اروند معرفی نکردن ظرفیت‌های این منطقه در سطح کلان است.

چنانچه گردشگری منطقه آزاد اروند توسعه پیدا کند شاهد توسعه میراث فرهنگی و صنایع دستی خواهیم بود و این موضوع زمانی به سرانجام می‌رسد که بدنه دلسوزان واقعی بتوانند انتقادات و پیشنهادات خود را مطرح کنند.

سومین میزگرد بررسی مشکلات صنعت گردشگری شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر به میزبانی گروه گردشگری فلامینگوی اروند، اولین گروه تخصصی گردشگری در منطقه آزاد اروند شامگاه جمعه در محل هتل بین‌المللی پارس کاروانسرا آبادان برگزار شد.

محمود نواصر، یکی از تحصیلکردگان و پژوهشگران گردشگری منطقه آزاد اروند در این میزگرد اظهار کرد: اخیرا مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با گروه گردشگری فلامینگوی اروند نشست هم اندیشی برگزار کرد و پیگیری‌های وی سریعا انجام شد تا جایی که او هر مورد که در نشست مطرح می‌شد را فورا پیگیری می‌کرد.

وی افزود: قدرت‌الله طمیمیان، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه نیز در این نشست پاسخگوی مطالبات فعالان گردشگری بود و گزارش عملکرد این معاونت در زمینه گردشگری را به صورت جامع ارائه کرد.

این پژوهشگر گردشگری برداشته شدن دیوار بین مسئولان و مردم را یکی از پیش نیازهای توسعه قلمداد کرد و گفت: اکنون شرایط برای توسعه گردشگری هموار شده و مطالبات جامعه گردشگری همچون تشکیل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منطقه آزاد اروند، تشکیل ایرلاین اختصاصی منطقه آزاد اروند، دعوت از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین طرح جامع گردشگری منطقه آزاد اروند به صورت جدی در حال پیگیری است که خرسندی فعالان گردشگری را به دنبال داشته است.

نواصر با اشاره به در پیش رو بود نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران تاکید کرد: با توجه به اینکه مدیرعامل فعلی سازمان منطقه آزاد اروند نشان داده است نگاه مثبتی به صنعت گردشگری منطقه دارد و همچنین آسیب‌های شدید کرونا به فعالان این حوزه، از وی مطالبه داریم شرایط را برای حضور پرقدرت و تخصصی سازمان منطقه آزاد اروند در این نمایشگاه فراهم کند.

طرح بسته بندی حصیر

 خدیجه صدیقی زاده، یکی از فعال گردشگری و صنایع دستی نیز در این میزگرد اظهار کرد: گردشگری یعنی صنعتی که با موضوعات مختلفی همچون شهر، صنایع دستی، آداب و رسوم و غذا ارتباط دارد که خود این موضوع نشان دهند گسترده بودن صنعت توریسم است.

وی با تاکید بر اینکه برای توسعه گردشگری باید از حواشی پرهیز شود و بر روی کار متمرکز شد، افزود: از همه دستگاه‌های اجرایی انتظار می‌رود کنار فعالان گردشگری باشند.

وی جایگاه هنرمندان صنایع دستی را ویژه عنوان کرد و ادامه داد: هر نمایشگاه یک پیش نیاز دارد و نمایشگاه‌های منطقه باید کاملا تخصصی برگزار شود.

این فعال گردشگری و صنایع دستی توضیح داد: برای اولین بار در حال آماده‌سازی بسته‌بندی مختلف حصیری برای محصولات غذایی و صنایع دستی هستیم و آن را یک افتخار برای این منطقه تلقی می‌کنیم.

صدیقی زاده حصیر را یکی از سنت‌ها و هویت‌های منطقه آزاد اروند برشمرد و گفت: در حال تلاشیم که در منطقه آزاد اروند بافنده حرفه‌ای حصیربافی داشته باشیم.وی تاکید کرد: ضرورت دارد به حصیربافی توجه بیشتری شود.

فرشته مولوی، یکی دیگر از فعالان صنایع دستی در این میزگرد اظهار کرد: برگزاری مستمر صنایع دستی اقدام خوبی است. وی تصریح کرد: نگاه مسئولان نباید فقط حقوقی باشد بلکه باید به گونه حقیقی باشد.

این فعال صنایع دستی خواستار انجام اطلاع رسانی گسترده به همه اشخاص حقیقی جامعه گردشگری و صنایع دستی شد و افزود: خرمشهر در این دو حوزه پتانسیل بسیار خوبی دارد.

مولوی استقبال از پیشنهادات و انتقادات را سبب ارتقای سطح گردشگری و صنایع دستی دانست و توضیح داد: ضرورت دارد از نظرات پیشکسوتان و متخصصین به بهترین شکل استفاده شود.وی با اشاره به لزوم افزایش ورکشاپ‌های آموزشی بیان کرد: آموزش‌های تخصصی دوره‌های کاربردی باعث توسعه جوامع محلی می‌شود.

این فعال صنایع دستی با بیان اینکه همه دستگاه‌ها باید برای پیشرفت منطقه کمک کنند، تاکید کرد: از بنیاد علوی و چنین بنیادها و نهادهایی که می‌توانند به رشد و توسعه صنعت گردشگری و صنایع دستی کمک کنند، انتظار داریم حمایتی جدی داشته باشند.

اختصاص نمایشگاه دائمی
مریم دریسیانی پور، یکی دیگر از فعال گردشگری در این میزگرد اظهار کرد: باید به فضای مجازی بیشتر توجه شود تا بتوان از این طریق میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منطقه آزاد اروند را به گونه بهتری معرفی کرد.

وی تاکید کرد: جایگاه گردشگری منطقه آزاد اروند اکنون در جایگاه واقعی خود نیست و جرکت به سمت مثبت شدن با مشارکت بیشتر جامعه گردشگری و حمایت مسئولان رقم می‌خورد.این فعال گردشگری ادامه داد: ضرورت دارد یک فضای مناسب تخصصی به عنوان نمایشگاه دائمی گردشگری و صنایع دستی در نظر گرفته شود.

دریسیانی پور ابراز امیدواری کرد: چنانچه این اقدام اجرا شود و خبر آن در سطح گسترده منتشر شود قطعا استقبال بالای سایر شهرها و استان‌ها را به دنبال دارد.

تکمیل پازل گردشگری اروند


نجمه عباسیان پور، یکی دیگر از فعالان گردشگری در این میزگرد اظهار کرد: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند اخیرا جلسه مثبتی با فعالان گردشگری برگزار کرد و صدای مطالبه‌گران واقعی گردشگری که به صورت تخصصی این حوزه را دنبال می‌کنند، شنید.

وی افزود: ما فعالان گردشگری بسیار خوشحالیم که اکنون پازل مدیریتی گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند تکمیل شده و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند و همچنین مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند به صورت دلسوزانه کنار ما هستند و به ما کمک می‌کنند.

این فعال گردشگری ادامه داد: طرح جامعه گردشگری منطقه آزاد اروند بسیار تخصصی است و انتظار داریم سریعتر رونمایی و به مرحله اجرا برسد.

عباسیان پور صنایع دستی را یکی از بُعدهای اقتصادی منطقه به منظور ایجاد درآمد و اشتغالزایی عنوان کرد و گفت: متاسفانه دارای مشکلات فراوانی است که صاحب نظران باید در راستای تقویت و توسعه این صنعت تلاش و حمایت کنند.

وی صنایع دستی هر منطقه را عشق هنرمندان در ایجاد آثاری برگرفته از تاریخ و قدمت این مرز و بوم برشمرد و خاطرنشان کرد: نباید زحمت و هنر هنرمندان صنایع دستی نادیده گرفته شود و با بررسی مشکلات مربوطه و ایجاد راهکارهای مناسب و حمایت دولت می‌توان قدم‌های شایسته‌ای برای آنها برداشته شود.

این فعال گردشگری اضافه کرد: صنعت گردشگری یکی از منابع درآمدی کشورها محسوب می‌شود؛ این صنعت می‌تواند در توسعه توریسم و انتقال فرهنگ‌های زیبای هر منطقه جایگاه به سزایی داشته باشد. گردشگری منطقه آزاد اروند اکنون شرایط حساسی را دنبال می‌کند و امیدها زیاد شده است

حفظ رویه فعلی که نشات گرفته از ارتباط صمیمی و اثربخش فعالان واقعی گردشگری منطقه آزاد اروند است می‌تواند رسیدن به مدار توسعه را نزدیک‌تر کند.

 

تلویزیون گردشگری

تلویزیون اینترنتی کردشگری با به اشتراک گذاشتن ویدئو از نقاط مختلف و بکر ایران شما را با ایران و جهان از نزدیک آشنا میکند و راهکارهای گسترش صنعت گردشگری را در ایران و نقاط دیدنی جهان بررسی میکند و راهکارهای سفر ارزان را به شما آموزش میدهد.

تماس با ما

آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ساختمان آرپا
تلفن : ۰۹۱۲۲۰۵۱۰۵۸
پست الکترونیکی: tvsafar.info@gmail.com