غار نمکی قشم، طولانیترین غار نمکی جهان است که سالانه طبیعتگردان و توریستان زیادی را به سمت خود جذب میکند. مسئولان محافظ این غار نمکی، که بخشی از ژئوپارک جزیره قشم است، در صدد اند تا این منطقه توریستی را به بیمارستان بیماریهای تنفسی تبدیل کنند.
غار نمکی قشم چگونه شکل گرفته است؟
غار نمکی قشم در ابتدا لایهای در زیر زمین بوده که پس از گذشت سالها به سطح زمین رسیده است.
طبق تحقیقات، چون نمک خاصیت شناور دارد و وزن حجمی آن از سنگهای اطرافش کمتر است، تکههای نمک به مرور سنگها را کنار زده و به بخش بالایی رسیدهاند و گاهی همراه خود سنگهای عمقی زمین را بالا آوردهاند.
علت استواری این کوه با بنیان سست، آبوهوای گرم منطقه قشم است زیرا هرچه منطقه خشکتر باشد و باران کمتری ببارد احتمال پایداری آن بیشتر است. اگر از مطالعه اینگونه مطالب لذت میبرید پیشنهاد میکنیم مطلب خواص درمانی و گردشگری آبگرمهای سرعین را نیز مطالعه کنید.
خاصیت خارقالعاده این غار نمکی
همانطور که اشاره شد این غار نمکی جنبه درمانی دارد. در دنیای امروز که انسانها در معرض آلودگیهای هوا، استرس، دخانیات و سایر عوامل مخرب تأثیرگذار بر بیماریهای تنفسی هستند، غارهای نمکی قوت بیشتری گرفتهاند و اتاقهای نمک، روش نوینی برای درمان این بیماریهاست.
بلور نمک به دلیل مزاج گرم و خشک به خوبی بخارات آلوده هوا را به خود جذب میکند. همچنین راهرفتن بر روی سنگ نمک روشن باعث تعرق کف پا و بهبود درد مفاصل میشود.
چه کسانی باید به دیدن غار نمکی بروند؟
ساکنین شهرهای بزرگ مثل تهران و افرادی که درمعرض بیماریهای ناشی از استرس و فشار شهرنشینیاند میتوانند در دیدنکردن از غار نمکی قشم سود ببرند. همچنین برای کسانی که در معرض بیماریهای روانی و افسردگیاند، دیدنکردن از این غار نمکی میتواند مفید واقع شود. ورزشکاران هم برای بهبود درهای عضلانی و ارتقای ظرفیت تنفسی و انرژی بدنی خود میتوانند از این غار نمکی دیدن کنند.